BARISTA EDUCATION PROGRAM
BARISTA EDUCATION PROGRAM
*ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΗ SCAE BARISTA SKILLS - FOUNDATION *ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΝΔΕΙΚΝΥΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ: ESPRESSO BASIC TRAINING
Ξεκινώντας από τον καρπό του καφέ, θα οδηγηθούμε βήμα προς βήμα στην καλλιέργεια,…  
BARISTA EDUCATION PROGRAM
κλείσιμο
*ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΗ SCAE BARISTA SKILLS - FOUNDATION *ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΝΔΕΙΚΝΥΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ: ESPRESSO BASIC TRAINING
Ξεκινώντας από τον καρπό του καφέ, θα οδηγηθούμε βήμα προς βήμα στην καλλιέργεια, τη συγκομιδή, την περαιτέρω επεξεργασία του καρπού, το καβούρδισμα, την…
LATTE ART PROGRAM
LATTE ART PROGRAM
LATTE ART PROGRAM   LATTE ART TRAINING
Η νέα τεχνική επιτυγχάνει να αυξήσει το κύρος και τις πωλήσεις του καταστήματός σας, χωρίς να ανεβάζει το παρασκευαστικό κόστος των ροφημάτων και χωρίς να απαιτεί επιπλέον…  
LATTE ART PROGRAM
κλείσιμο
LATTE ART PROGRAM   LATTE ART TRAINING
Η νέα τεχνική επιτυγχάνει να αυξήσει το κύρος και τις πωλήσεις του καταστήματός σας, χωρίς να ανεβάζει το παρασκευαστικό κόστος των ροφημάτων και χωρίς να απαιτεί επιπλέον χρόνο. Η νέα μέθοδος στην επεξεργασία παρασκευής ζεστού αφρόγαλα, αξιοποιώντας…
SCAE COFFEE DIPLOMA SYSTEM
SCAE COFFEE DIPLOMA SYSTEM
Ανακαλύψτε ένα καλύτερο κόσμο για τον καφέ!   Στα πλαίσια της αναβάθμισης & της πιστοποίησης των γνώσεων ενός επαγγελματία που ενεργεί στο χώρο του καφέ (Roaster, barista, έμπορο καφέ, τεχνικό, ιδιοκτήτη,…  
SCAE COFFEE DIPLOMA SYSTEM
κλείσιμο
Ανακαλύψτε ένα καλύτερο κόσμο για τον καφέ!   Στα πλαίσια της αναβάθμισης & της πιστοποίησης των γνώσεων ενός επαγγελματία που ενεργεί στο χώρο του καφέ (Roaster, barista, έμπορο καφέ, τεχνικό, ιδιοκτήτη, υπεύθυνο λειτουργίας, στελέχη του Coffee Marketing & Πωλήσεων, κ.ά.) σε συνεργασία…


BARISTA EDUCATION PROGRAM



*ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΗ SCAE BARISTA SKILLS - FOUNDATION

*ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΝΔΕΙΚΝΥΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ:

ESPRESSO BASIC TRAINING
Ξεκινώντας από τον καρπό του καφέ, θα οδηγηθούμε βήμα προς βήμα στην καλλιέργεια, τη συγκομιδή, την περαιτέρω επεξεργασία του καρπού, το καβούρδισμα, την ανάμιξη διαφόρων ποικιλιών και την εισαγωγή στη γευσιγνωσία του καφέ. Μάθετε να χρησιμοποιείτε σωστά τον μύλο άλεσης. Ο σωστός βαθμός άλεσης και η σωστή διαδικασία δοσολογίας και συμπίεσης του καφέ καθορίζει την ιδανική εκχύλιση και ξεδιπλώνει το μπουκέτο αρωμάτων του καφέ. Γευσιγνωσία & τεκμηρίωση αποτελέσματος με εργαστηριακά μέσα, χρήση Refractometer για την μέτρηση των στερεών διαλυτών του espresso. Στόχος είναι όλοι οι συμμετέχοντες να εξοικειωθούν με τη ρύθμιση του μύλου άλεσης. Να αναλυθούν οι παράγοντες που επηρεάζουν την εκχύλιση του espresso καθώς και η προτεινόμενη επίλυση προβλημάτων της ποιότητας εκχύλισης. Μάθετε επίσης να χειρίζεστε την μηχανή εσπρέσσο και ποιά είναι η ημερήσια αλλά και μακροχρόνια συντήρησή της. Ο τέλειος εσπρέσσο ...είναι στα χέρια σας!

CAPPUCCINO BASIC TRAINING
Η ποιότητα του γάλακτος και η σωστή συντήρησή του επηρεάζουν τη γεύση του γάλακτος και κατ’ επέκταση του καφέ. Η σωστή μέθοδος για να παρασκευάσετε αφρόγαλα εγγυάται σταθερά αποτελέσματα στην ποιότητα του αφρόγαλα κάνοντας ευδιάκριτη τη βελούδινη υφή στην κρέμα του cappuccino. Εισαγωγή στις ποιότητες γάλα, ανάλυση του ατμού, διαφορετικά ακροφύσια βραστήρων & υδροδυναμική, επεξήγηση της αντίδρασης και του ρόλου των φυσαλίδων κατά τη διάρκεια του βρασμού, παράλληλη χρήση ψηφιακών θερμομέτρων. Τρόποι σερβιρίσματος και σωστή αναλογία στο φλιτζάνι. Εξοικονομήστε γάλα έχοντας σωστό εξοπλισμό και μάθετε πως θα εξαλείψετε τις απώλειες. Η κατάλληλη θερμοκρασία των ροφημάτων αναδεικνύει την ποιότητα της δουλειάς μας.

ESPRESSO BAR TRAINING

Το σεμινάριο έχει σκοπό να κάνει γνωστές όλες τις παραλλαγές του espresso. Espresso ristretto, Espresso lungo, Espresso machiatto, Long machiatto, Espresso con panna, Espresso americano, Espresso romano, Espresso coretto, Espresso doppio, Latte machiatto, Caffe latte, Mocha, Marrochino, Steamer, Espresso freddo, Capuccino freddo. Ξεδιπλώστε τις δυνατότητες αυτού του προϊόντος, γνωρίζοντας ακριβώς την μέθοδο παρασκευής τους, χρησιμοποιήστε το σωστό εξοπλισμό και ικανοποιήστε τους πιο απαιτητικούς πελάτες του είδους. Μάθετε πως θα διαμορφώσετε σωστά ένα ολοκληρωμένο μενού με τα ροφήματα espresso. Έξυπνα tips για να δημιουργήσετε γρήγορα & απλά, ευπαρουσίαστα ροφήματα με τη χρήση του latte art.

COCOA & CHOCOLATE
Τα θέματα που αναλύονται στο συγκεκριμένο κεφάλαιο είναι οι ποικιλίες του κακάο, χώρες παραγωγής και επεξεργασία του καρπού. Γευσιγνωσία σοκολάτας και επιλογή της ποιοτικής σοκολάτας. Πολλαπλασιάστε τα οφέλη σας σερβίροντας μια ξεχωριστή από κάθε άποψη σοκολάτα και κερδίστε τους φίλους της βασίλισσας της γεύσης. Μάθετε πως παρασκευάζεται σε ζεστό και κρύο ρόφημα χρησιμοποιώντας τον σωστό εξοπλισμό. Επιλέξτε την κατάλληλη βάση και γνωρίστε πολλούς συνδυασμούς της.

FILTER COFFEE
Ανάλυση παρασκευής καφέ με τη μέθοδο ενστάλαξης (μηχανή Φίλτρου). Μάθετε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα αυτής της μεθόδου, επιλέξτε τον σωστό εξοπλισμό και εξασφαλίστε την καλή ποιότητα του καφέ σας. Σε τι διαφέρει ο καφές φίλτρου από τους υπόλοιπους καφέδες και ποιος είναι ο σωστός χρόνος εκχύλισης. Γνωρίστε περισσότερες μεθόδους παρασκευής καφέ όπως, coffee press, Hario Syphon, Hario dripper, moka και αξιοποιήστε τις δυνατότητές τους. Ο συνδυασμός γεύσεων και αρωμάτων προσδίδουν ευχαρίστηση στους λάτρεις του καφέ. Επιλέξτε τις ύλες και τα εργαλεία που θα σας βοηθήσουν να εμπλουτίσετε το μενού σας. Οδηγίες σωστού καθαρισμού, συντήρησης και χρήσης του εξοπλισμού.

INSTANT COFFEE
Τι είναι ο στιγμιαίος καφές. Πως δημιουργήθηκε και πως εξαπλώθηκε στον κόσμο. Τα στάδια επεξεργασίας που ακολουθούνται προκειμένου να δημιουργηθεί το τελικό προϊόν. Ακολουθήστε τη σωστή διαδικασία παρασκευής σε ζεστό και κρύο ρόφημα χρησιμοποιώντας την ιδανική δοσολογία και τον κατάλληλο εξοπλισμό. Επινοήστε συνδυασμούς και εμπλουτίστε με νέες συνταγές το μενού σας.

EQUIPMENT MAINTENANCE
Μάθετε ποια είναι η ημερήσια αλλά και μακροχρόνια συντήρηση της μηχανής espresso, του μύλου άλεσης αλλά και του υπόλοιπου εξοπλισμού που χρησιμοποιείτε στο κατάστημά σας. Συντηρήστε σωστά τον εξοπλισμό σας, συμβάλει σημαντικά στην απόδοσή του, στην ποιότητα των ροφημάτων που σερβίρονται καθώς στην μακροχρόνια χρήση του. Ποιότητα νερού & πόσο σημαντικός παράγοντας είναι στο γευστικό αποτέλεσμα του espresso.

 

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 2 ΗΜΕΡΕΣ    8 ΩΡΕΣ/ΗΜΕΡΑ    ΣΥΝΟΛΟ ΩΡΩΝ 16

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ & ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ: Στους συμμετέχοντες του προγράμματος οι σημειώσεις δίνονται σε CD.

 

Επίσης παρέχονται πιστοποιητικά παρακολούθησης υπογεγραμμένα από την Coffee Lovers Editors & Trainers ως «AUTHORIZED SCAE TRAINER».

 

ΚΟΣΤΟΣ: 195,00 EURO

 

 

στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ 23%