SCAE COFFEE DIPLOMA SYSTEM
SCAE COFFEE DIPLOMA SYSTEM
Ανακαλύψτε ένα καλύτερο κόσμο για τον καφέ!   Στα πλαίσια της αναβάθμισης & της πιστοποίησης των γνώσεων ενός επαγγελματία που ενεργεί στο χώρο του καφέ (Roaster, barista, έμπορο καφέ, τεχνικό, ιδιοκτήτη,…  
SCAE COFFEE DIPLOMA SYSTEM
κλείσιμο
Ανακαλύψτε ένα καλύτερο κόσμο για τον καφέ!   Στα πλαίσια της αναβάθμισης & της πιστοποίησης των γνώσεων ενός επαγγελματία που ενεργεί στο χώρο του καφέ (Roaster, barista, έμπορο καφέ, τεχνικό, ιδιοκτήτη, υπεύθυνο λειτουργίας, στελέχη του Coffee Marketing & Πωλήσεων, κ.ά.) σε συνεργασία…
BARISTA EDUCATION PROGRAM
BARISTA EDUCATION PROGRAM
*ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΗ SCAE BARISTA SKILLS - FOUNDATION *ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΝΔΕΙΚΝΥΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ: ESPRESSO BASIC TRAINING
Ξεκινώντας από τον καρπό του καφέ, θα οδηγηθούμε βήμα προς βήμα στην καλλιέργεια,…  
BARISTA EDUCATION PROGRAM
κλείσιμο
*ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΗ SCAE BARISTA SKILLS - FOUNDATION *ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΝΔΕΙΚΝΥΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ: ESPRESSO BASIC TRAINING
Ξεκινώντας από τον καρπό του καφέ, θα οδηγηθούμε βήμα προς βήμα στην καλλιέργεια, τη συγκομιδή, την περαιτέρω επεξεργασία του καρπού, το καβούρδισμα, την…
LATTE ART PROGRAM
LATTE ART PROGRAM
LATTE ART PROGRAM   LATTE ART TRAINING
Η νέα τεχνική επιτυγχάνει να αυξήσει το κύρος και τις πωλήσεις του καταστήματός σας, χωρίς να ανεβάζει το παρασκευαστικό κόστος των ροφημάτων και χωρίς να απαιτεί επιπλέον…  
LATTE ART PROGRAM
κλείσιμο
LATTE ART PROGRAM   LATTE ART TRAINING
Η νέα τεχνική επιτυγχάνει να αυξήσει το κύρος και τις πωλήσεις του καταστήματός σας, χωρίς να ανεβάζει το παρασκευαστικό κόστος των ροφημάτων και χωρίς να απαιτεί επιπλέον χρόνο. Η νέα μέθοδος στην επεξεργασία παρασκευής ζεστού αφρόγαλα, αξιοποιώντας…

ΠΡΟΦΙΛ



Coffee Lovers Editors & Trainers

Η Coffee Lovers δημιουργήθηκε το 2003 από 2 επαγγελματίες που δραστηριοποιούνταν στο χώρο της εστίασης και του οίνου.

Αρχικός σκοπός αυτής, η διερεύνηση ποιοτικών ποικιλιών, καλλιεργειών και μεθόδων επεξεργασίας των καρπών του καφεόδεντρου ανά την υφήλιο. Έπειτα η μεθοδολογία που θα επέτρεπε τη καλύτερη δυνατή διαχείρηση των πρωτων υλών μέσα στις αίθουσες που σερβίρεται ο καφές. Το "ταξίδι" αποδείχθηκε μεγαλύτερο διότι δεν αρκούν μερικά ταξίδια σε φάρμες ή εργοστάσια κατασκευής μηχανών καφέ. Έκτός από τις τεχνικές που ακολουθούν οι επαγγελματίες στα καταστήματα, οι ενδιάμεσοι σταθμοί που μεσολαβούν έως ότου καταλήξουν κάποιοι κόκκοι στο φλιτζάνι είναι πολλοί και σημαντικοί.

Σύντομα αναθεωρήσαμε, διευρύνοντας τον προσανατολισμό μας σε περισσότερες ειδικότητες διατηρώντας πάντα την ίδια αφοσίωση στην παρακολούθηση της συνεχούς εξελισσόμενης βιομηχανίας του καφέ, η οποία δημιουργεί νέα προϊόντα με αλματώδης ρυθμούς και αναθεωρεί τις ανάγκες της.

Φιλτράρουμε αποτελεσματικά τη γενική πληροφόρηση & διευρύνουμε συνεργασίες με τους καλύτερους στην ειδικότητά τους επαγγελματίες. Για αυτο τον σκοπό δημιουργήσαμε ενα πρότυπο εργαστήριο με πλήθος εξειδικευμένου εργαστηριακού εξοπλισμού, ανοικτό στους επαγγελματίες για τη διενέργεια μελετών που συμβάλλουν στην αναβάθμιση του κλάδου, με κύριο ενδιαφέρον την Ελληνική & Κυπριακή επικράτεια. Τελικός στόχος μας είναι η γνώση & η εφαρμογή αναβαθμισμένων, καινοτόμων υπηρεσιών.


Το αντικείμενο της εργασίας μας:

• Η "ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ" & "ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ" εκπαίδευση με τις πιο σύγχρονες μεθόδους, τεχνικές και εξοπλισμό στο ειδικά διαμορφωμένο Ινστιτούτο Έρευνας & Εκπαίδευσης για τον Καφέ "The Premium Coffee Institute".

• Οι Εργαστηριακές με λέτες.

• Οι Εκδόσεις με αντικείμενο την εξειδίκευση στον καφέ.

• Η Εμπορία σύγχρονου & εξειδικευμένου εξοπλισμού.

• Οι Συμβουλευτικές Υπηρεσίες.

• Συμμετοχή & Διοργάνωση Διαγωνισμών.

 


Σύντομο βιογραφικό

Από το 2003 μέχρι σήμερα, έχουμε τελέσει κριτές σε πανελλήνια και σε παγκόσμια πρωταθλήματα καφέ. Έχουμε επιλεγεί από τον Speciality Coffee Association of Europe κατά τη διάρκεια των παγκοσμίων πρωταθλημάτων επί 3 συναπτά έτη, ως μοναδικοί εισηγητές σε σεμινάρια Latte Art, στην Κοπεγχάγη, στην Κολονία και στο Λονδίνο με στόχο την εκπαίδευση επαγγελματιών από όλο τον πλανήτη.

Το 2007 εκδώσαμε το 1ο ΒΙΒΛΙΟ & DVD με θέμα το Latte Art στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Από το 2009 είμαστε επίσημος εκπαιδευτής SCAE AUTHORIZED TRAINER από τον SPECIALITY COFFEE ASSOCIATION OF EUROPE για όλα τα επίπεδα του COFFEE DIPLOMA SYSTEM και συνεχιζουμε να εμπιστευόμαστε την αναγνώριση της κατάρτισής μας στον πιο έγκυρο παγκόσμιο φορέα SCA.

Πλήθος πιστοποιήσεων από επίσημους οργανισμούς και ινστιτούτα καφέ όπως "COFFEE QUALITY INSTITUTE", SCAA, καθώς και βεβαιώσεις από κατασκευαστές επαγγελματικών μηχανημάτων (μηχανές εσπρέσσο, μηχανές καβουρντίσματος), όπως και μεμονωμένους αλλά καταξιωμένους στη βιομηχανία του καφέ επαγγελματίες.

Τη δεκαπενταετή εμπειρία εμπλουτίζουν συνεργασίες με τις πιο διακεκριμένες εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον καφέ.

 

Το 2012 πιστοποιηθήκαμε με την ιδιότητα του Q GRADER.

To 2012 βραβευτήκαμε από τον Speciality Coffee Association of Europe ως οι ΠΡΩΤΟΙ κάτοχοι παγκοσμίως του COFFEE DIPLOMA.

 

Η Coffee Lovers τώρα και στην Κύπρο!

Η Coffee Lovers με νέα έδρα στη Λευκωσία θα διοργανώνει συστηματικά εκπαιδευτικά σεμινάρια & πιστοποιήσεις του SCAE COFFEE DIPLOMA για όλους τους επαγγελματίες που κατοικούν & εργάζονται στην Κύπρο.

Επίσης διατηρεί κατάστημα με εξειδικευμένο εξοπλισμό & εργαλεία Barista.

 

Φώτης Λέφας Σοφία Μπικουβαράκη