SCAE COFFEE DIPLOMA SYSTEM
SCAE COFFEE DIPLOMA SYSTEM
Ανακαλύψτε ένα καλύτερο κόσμο για τον καφέ!   Στα πλαίσια της αναβάθμισης & της πιστοποίησης των γνώσεων ενός επαγγελματία που ενεργεί στο χώρο του καφέ (Roaster, barista, έμπορο καφέ, τεχνικό, ιδιοκτήτη,…  
SCAE COFFEE DIPLOMA SYSTEM
κλείσιμο
Ανακαλύψτε ένα καλύτερο κόσμο για τον καφέ!   Στα πλαίσια της αναβάθμισης & της πιστοποίησης των γνώσεων ενός επαγγελματία που ενεργεί στο χώρο του καφέ (Roaster, barista, έμπορο καφέ, τεχνικό, ιδιοκτήτη, υπεύθυνο λειτουργίας, στελέχη του Coffee Marketing & Πωλήσεων, κ.ά.) σε συνεργασία…
BARISTA EDUCATION PROGRAM
BARISTA EDUCATION PROGRAM
*ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΗ SCAE BARISTA SKILLS - FOUNDATION *ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΝΔΕΙΚΝΥΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ: ESPRESSO BASIC TRAINING
Ξεκινώντας από τον καρπό του καφέ, θα οδηγηθούμε βήμα προς βήμα στην καλλιέργεια,…  
BARISTA EDUCATION PROGRAM
κλείσιμο
*ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΗ SCAE BARISTA SKILLS - FOUNDATION *ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΝΔΕΙΚΝΥΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ: ESPRESSO BASIC TRAINING
Ξεκινώντας από τον καρπό του καφέ, θα οδηγηθούμε βήμα προς βήμα στην καλλιέργεια, τη συγκομιδή, την περαιτέρω επεξεργασία του καρπού, το καβούρδισμα, την…
LATTE ART PROGRAM
LATTE ART PROGRAM
LATTE ART PROGRAM   LATTE ART TRAINING
Η νέα τεχνική επιτυγχάνει να αυξήσει το κύρος και τις πωλήσεις του καταστήματός σας, χωρίς να ανεβάζει το παρασκευαστικό κόστος των ροφημάτων και χωρίς να απαιτεί επιπλέον…  
LATTE ART PROGRAM
κλείσιμο
LATTE ART PROGRAM   LATTE ART TRAINING
Η νέα τεχνική επιτυγχάνει να αυξήσει το κύρος και τις πωλήσεις του καταστήματός σας, χωρίς να ανεβάζει το παρασκευαστικό κόστος των ροφημάτων και χωρίς να απαιτεί επιπλέον χρόνο. Η νέα μέθοδος στην επεξεργασία παρασκευής ζεστού αφρόγαλα, αξιοποιώντας…

ΠΡΟΦΙΛΤί είναι οι Coffeelovers...

 

Έχοντας υπηρετήσει στους χώρους της μαζικής εστίασης, αγαπήσαμε αυτό που συνδέει εκατομμύρια Έλληνες, αιώνες τώρα, από τη λειτουργία του πρώτου καφέ (το 1575) στην Κωνσταντινούπολη. Αναλογιζόμενοι το καθήκον, έχοντας βαθιά γνώση της ιστορίας αλλά και της εξέλιξής μας, αποφασίσαμε να οργανώσουμε και να παρέχουμε χωρίς δεσμεύσεις, με μοναδικό γνώμονα την ειλικρίνεια, πραγματική ενημέρωση! Έτσι έχουμε καταφέρει να συλλέξουμε, να συντάξουμε και πολύ περισσότερο να δημιουργήσουμε υλικό, ικανό να προσφέρει γνώση, εκπαίδευση και ενημέρωση στον επαγγελματία.

Πιστοί στον έρωτά μας ως "Coffee Lovers Editors & Trainers", παρακολουθούμε τις εξελίξεις σε παγκόσμιο επίπεδο, αντλούμε γνώσεις από όλη την Ελλάδα, με μελέτες και έρευνες που διεξάγουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα και καταρτιζόμαστε μέσω εξειδικευμένων προγραμμάτων του SCAE & SCAA (Speciality Coffee Association of Europe & of America).

Πιστοί στο έργο μας, έχοντας εργαστεί επίμονα και μεθοδικά για να δημιουργήσουμε την απαραίτητη υποδομή, για να υλοποιήσουμε ιδέες και έργα που ενισχύουν την ενημέρωση και την εκπαίδευση στους επαγγελματίες του χώρου ανά την Ελλάδα, δεσμευόμαστε να παρουσιάσουμε τρόπους για να βρίσκεστε ΠΑΝΤΑ "μπροστά"!

Οι Coffee Lovers Editors & Trainers ιδρύθηκαν τον Ιούνιο του 2007, ενώ δραστηριοποιούνται στο χώρο της εκπαίδευσης από το 2003. Στόχος μας είναι η έρευνα του Καφέ σε όλο τον κόσμο.

Δραστηριοποιούμαστε:

  • στις εξειδικευμένες εκδόσεις με αντικείμενο τις χώρες προέλευσης του καφέ,
  • στις μεθόδους παρασκευής καφέ & ροφημάτων ανά τον κόσμο,
  • σε νέες τεχνικές, σύγχρονο εξοπλισμό και δημιουργία νέων προϊόντων,
  • στο χώρο της εκπαίδευσης επαγγελματιών με στόχο την εξασφάλιση ποιότητας και την ανάδειξη των προϊόντων μέσα στους χώρους μαζικής εστίασης που σερβίρουν καφέ.

 

Ποιοί είναι οι Coffeelovers...Η Σοφία Μπικουβαράκη σπούδασε σ’ έναν διαφορετικό κλάδο, αυτόν της Οινολογίας - Τεχνολογίας Ποτών όπου ασχολήθηκε εκτός από την παραγωγική διαδικασία του κρασιού, στη διοργάνωση σεμιναρίων γευσιγνωσίας και συμμετείχε σε εκδόσεις οινολογικού περιεχομένου για μερικά χρόνια. Αυτό όμως δεν αποτέλεσε εμπόδιο για να ασχοληθεί επιτυχώς με το χώρο του Καφέ.

Διοργανώνοντας σεμινάρια για τον Καφέ σε όλη την Ελλάδα με μεγάλη επιτυχία, συμμετέχοντας ως κριτής σε διαγωνισμούς Καφέ & Ποτού, με την αρθρογράφηση σε κλαδικά περιοδικά και τη δημιουργία νέων συνταγών ροφημάτων. Ειδικεύτηκε στις Δημόσιες Σχέσεις με τη διοργάνωση διαφόρων event και διαγωνισμών και στο Marketing εταιρειών Καφέ.

Από το 2004 μέχρι σήμερα, έχει τελέσει σε πανελλήνια ενώ από το 2007 έως και το 2011 σε παγκόσμια πρωταθλήματα κριτής. Συν-εκδότης του βιβλίου & dvd "H τέχνη του Latte Art" σε 2 γλώσσες.

Έχει βραβευτεί από τον SCAE ως ο 1ος κάτοχος παγκοσμίως του COFFEE DIPLOMA.

 

Ο Φώτης Λέφας με πολυετή εμπειρία πανελλαδικά στο χώρο της εστίασης σε πλήθος επιχειρήσεων. Διακρίνεται από το ταλέντο για την αναζήτηση, την εξεύρεση και τη δημιουργία αναβαθμισμένων & καινοτόμων υπηρεσιών. Η κατανόηση της συνεχούς εξελισσόμενης βιομηχανίας των τροφίμων, η δημιουργία καθώς και η εξέλιξη ποιοτικών προϊόντων είναι μερικοί από τους καθημερινούς στόχους του. Η εμμονή για πειραματισμό, διερεύνηση και εξεύρεση λύσεων σε συγκεκριμένα θέματα: τεχνικά, αγρονομικά, κανονισμούς, οι σφαιρικές επαγγελματικές οδηγίες και η διαρκής πληροφόρηση, συμπληρώνουν την εγκυρότητα, το εύρος και την αποτελεσματικότητα της κατάρτισής του.

Από το 2003 μέχρι σήμερα, έχει τελέσει σε πανελλήνια ενώ από το 2007 έως και το 2011 σε παγκόσμια πρωταθλήματα κριτής, συν-εκδότης του βιβλίου & dvd "H τέχνη του Latte Art" σε 2 γλώσσες, εκπαιδευτής κατά τη διάρκεια παγκοσμίων πρωταθλημάτων στα πλαίσια των σεμιναρίων του SCAE σε σεμινάρια με κύριο αντικείμενο εκπαίδευσης το Latte Art, εκπαιδευτής σε σεμινάρια κατάρτισης διαφόρων επιπέδων για αλυσίδες στη Ευρώπη καθώς και την Ελλάδα, επίσημα από το 2009 SCAE AUTHORIZED TRAINER καθώς και o μοναδικός κάτοχος CERTIFIER για το COFFEE DIPLOMA SYSTEM "SCAE CDS" στη χώρα μας. Έχει πιστοποιητικά από συμμετοχές σε πλήθος εξειδικευμένων σεμιναρίων από επίσημους οργανισμούς και ινστιτούτα καφέ όπως "COFFEE QUALITY ISTITUTE", από τον SCAA, (επίσης αναγνωρισμένο μέλος) καθώς και βεβαιώσεις από κατασκευαστές επαγγελματικών μηχανημάτων (μηχανές εσπρέσσο, μηχανές καβουρντίσματος), όπως και μεμονωμένους, αλλά καταξιωμένους στη βιομηχανία του καφέ επαγγελματίες.

Έχει βραβευτεί από τον SCAE ως ο 1ος κάτοχος παγκοσμίως του COFFEE DIPLOMA.
Έχει πιστοποιηθεί με την ιδιότητα του Q GRADER από τον Φεβρουάριο 2012.

 

Η Coffee Lovers τώρα και στην Κύπρο!

Η Coffee Lovers με νέα έδρα στη Λευκωσία θα διοργανώνει συστηματικά εκπαιδευτικά σεμινάρια & πιστοποιήσεις του SCAE COFFEE DIPLOMA για όλους τους επαγγελματίες που κατοικούν & εργάζονται στην Κύπρο.

Επίσης θα διατηρεί κατάστημα με εξειδικευμένο εξοπλισμό & εργαλεία Barista.

 

Φώτης Λέφας Σοφία Μπικουβαράκη